Actueel

Feestavond vrijwilligers van Sint Jozef

12 | 12 | 2018

Op de landelijke ‘Dag van de Vrijwilliger’, vrijdag 7 december, zette Sint Jozef Wonen en Zorg haar vrijwilligers in het zonnetje tijdens een feestavond in D’n Binger in Meijel. Aan het einde van de middag, rond 16.45 uur stroomden de eerste vrijwilligers binnen. Zij werden op een hele bijzondere manier een warm welkom geheten door  Corine Remmers, directeur/bestuurder van Sint Jozef. Van 17.00 tot 22.00 uur was er een goed gevuld programma met een heerlijk buffet, muziek, toespraken en huldigingen. Direct na binnenkomst droeg Liesbeth Leenders, coördinator vrijwilligers,  een gedicht voor dat speciaal voor de vrijwilligers is geschreven. De opkomst was groot: 170 van de in totaal 215 vrijwilligers van Sint Jozef waren aanwezig. De sfeer zat er goed in, iedereen genoot van het lekkere eten en de muziek van DJ John Linders uit Ospel.  Speciale aandacht was er voor de 5 jubilarissen van wie er 1 zelfs al 40 jaar actief vrijwilliger is. Zij werden met mooie woorden en bloemen en een attentie in het zonnetje gezet. Daarnaast werd aandacht besteed aan een vrijwilliger die ook haar 25-jarig jubileum zou vieren, maar kort geleden is overleden. Na afloop ontvingen alle vrijwilligers een kerstpakket.


vijf jubilarissen v.l.n.r.  Sjaak Smeets, Fien Verschuren, Sjef van den Eijnden, Truus Nijssen, Gerrie Gielen (dochter van mw Huijerjans), Liesbeth Leenders (vrijwilligers coördinator)  en directeur/bestuurder Corine Remmers.

Corine Remmers stond in haar toespraak stil bij de waarde van vrijwilligers voor de bewoners van Sint Jozef, maar in toenemende mate ook voor de inwoners van Meijel. Meer mensen wonen langer thuis en dat is een groot goed. Maar waar vermindering van initiatief of mobiliteit toeneemt, kan ook eenzaamheid en isolement ontstaan. Juist daarom is vrijwilligerswerk zo van waarde. Corine sprak de hoop uit dat de huidige vrijwilligers naar interesse en kunnen hun waardevol werk kunnen voortzetten.

Jubilarissen

Na het diner was het hoog tijd om de jubilarissen te huldigen. Zij zijn allemaal toegesproken en met bloemen en een attentie gehuldigd. Mevrouw Truus Nijssen zet zich al 40 jaar in voor de Welfare. Mevrouw Nelly Scheres-van Dijk doet dat al 12 ½ jaar voor het kerkkoor net als  Sjaak Smeets 12 ½ jaar voor het tuinonderhoud en Fien Verschuren  12 ½ jaar als bezorger en coördinator voor Tafeltje-dek-je. De heer Sjef van den Eijnden is al 12 ½ jaar actief als ondersteuner voor de technische dienst. Helaas kon mevrouw Mia Huijerjans niet meer haar jubileum vieren. Zij heeft zich 25 jaar lang ingezet voor de kapel. We zullen haar missen.

Vrijwilligerswerk bij Sint Jozef Wonen en Zorg

De professionele medewerkers van Sint Jozef worden ondersteund door vrijwilligers. De werkzaamheden van vrijwilligers worden niet beloond met geld. Wel met de wetenschap dat je écht iets voor een ander betekent. De hulp van vrijwilligers is hard nodig. Zorg zit vaak in de kleine dingen. Iemand de krant voorlezen, samen een wandeling maken of er ‘gewoon zijn’. Dat zou ook úw of jouw bijdrage kunnen zijn. Vrijwilligerswerk is voor jong en oud!

Op deze website staat een overzicht van alle vacatures die er momenteel voor vrijwilligers zijn. Bent u geïnteresseerd in vrijwilligerswerk bij Sint Jozef Wonen en Zorg? Neem  contact op voor een oriënterend gesprek. Bel dan met  Liesbeth Leenders, coördinator vrijwilligers. Zij is bereikbaar tijdens kantooruren op het nummer: 077 - 46 67 878.