Actueel

Hoogste punt nieuwbouw bereikt!

17 | 09 | 2019

Nu de tweede verdieping van de aanbouw is geplaatst, is het hoogste punt bereikt. Op vrijdagmorgen 13 september werd deze bijzondere mijlpaal gevierd. Veel bewoners van het zorgcentrum waren hierbij aanwezig. Ook medewerkers van Sint Jozef én van de bouw kwamen een kijkje nemen.

 

'Opzichter van Sint Jozef”

Vanaf een afstandje worden de werkzaamheden dagelijks enthousiast gevolgd door verschillende bewoners. Eén van die bewoners, Mevr. Crins, kreeg de eer om de vlag de hijsen. Deze taak werd, onder toeziend oog van alle aanwezigen, perfect uitgevoerd. Crins woont dichtbij de nieuwbouw en volgt alles op de voet. Ze wordt ondertussen 'opzichter van Sint Jozef' genoemd. Twee maanden geleden werd er stil gestaan bij de officiële eerste steenlegging. Deze was voorbehouden aan de 99-jarige bewoner: Dhr Reinders, tevens oudste bewoner.

Alles verloopt volgens planning

De verbouwing loopt volgens projectsecretaris Chantal Pernot nog altijd op schema. ”Er wordt veel werk verzet waardoor er na jaren voorbereiding eindelijk beeld komt bij de nieuwe huiskamers én prachtige ruime en lichte kamers voor de bewoners in de nieuwbouw en aanbouw,” aldus Pernot.

Terugkijkend in de tijd werd op 5 november 1964 de Stichting Sint Jozef opgericht voor 100 gulden met als doel te komen tot de oprichting van een katholiek bejaardenhuis. In 1998 is het eerste pand vervangen door het huidige gebouw. Maar tijden veranderen, en soms erg snel. Het bejaardenhuis heeft zich ontwikkeld tot een verzorgingshuis en ontwikkelt zich nu snel tot een huis waar bijzonder kwetsbare mensen in veiligheid en met warme zorg hun laatste levensfase doorbrengen. Een passende omgeving ondersteunt hierbij de manier van zorgen vanuit de visie: “hier voel ik mij thuis”. Vandaar dat 2 jaar geleden is gestart met voorbereidingen van hetgeen hier nu tot stand wordt gebracht: zeven huiskamers, een dagbesteding en een modernisering van de Binnentuin.

Fotoalbum van het bouwproces

Via onze website infromeren wij u regelmatig over de stand van zaken van de bouw. Op de pagina 'Sint Jozef Vernieuwt' leest en ziet u hier meer over. Neem hier alvast een kijkje in het fotoalbum dat wij regelmatig aanvullen met nieuwe foto's. Met dank aan Meijel24 voor de fotografie.