Actueel

Sint Jozef vernieuwt!

10 | 04 | 2019

Door de vele veranderingen in de zorg van de afgelopen periode, maar juist ook als voorbereiding op de ontwikkelingen die op ons afkomen, gaat Sint Jozef uit Meijel vernieuwen. De huidige en toekomstige bewoners van Sint Jozef hebben in toenemende mate behoefte aan een overzichtelijke en veilige woonomgeving, warme zorg en een fijne comfortabele laatste levensfase. Als gevolg van het feit dat iedereen zo lang mogelijk thuis wil en moet blijven wonen, verblijven de (toekomstige) bewoners steeds korter bij Sint Jozef en hebben zij beduidend meer begeleiding en zorg nodig. Daar passen wij onze zorg en dienstverlening maar óók ons gebouw op aan.

Meer bewoners met dementie

Er wonen steeds meer mensen met dementie bij ons. De mooie grote binnentuin biedt momenteel en in de toekomst veel mogelijkheden voor ontmoeting en ontspanning. Tegelijkertijd levert deze ruimte te veel prikkels op en is het gebouw voor veel bewoners onoverzichtelijk. Daarom gaan we de binnentuin aanpassen en vernieuwen.

Kleinschalig verblijf in huiskamers

We kiezen ook voor kleinschaliger verblijf in huiskamers. Daar is continu begeleiding aanwezig. Medewerkers leefplezier dragen samen met zorgmedewerkers zorg voor een gezellige, veilige en huiselijke woonomgeving. We stáán voor onze nieuwe visie op wonen en zorg: “Hier voel ik mij thuis”.

Thuisgevoel

Dat thuisgevoel willen we realiseren voor bewoners van Sint Jozef en proberen we ook waar te maken voor onze cliënten in de thuiszorg, voor familie, voor vrijwilligers en natuurlijk voor onze medewerkers.

Medio april start de verbouwing

Om deze huiskamers te realiseren zal medio april worden gestart met een verbouwing. In verband met de groeiende wachtlijst in de regio en dus ook bij Sint Jozef, zal een uitbreiding plaatsvinden aan de achterzijde van het gebouw. Daarnaast zal een aanbouw worden gerealiseerd met huiskamers. Nadat dit gereed is (najaar 2019) gaat inpandig een verbouwing en vernieuwing plaatsvinden.

Blijf op de hoogte

We houden u graag op de hoogte van de verbouwing en vernieuwing! Volg de informatie op onze website en via Meijel24.