Actueel

Sint Jozef Wonen en Zorg verzorgt Tafeltje-dek-je in Nederweert en Ospel

18 | 12 | 2017

Mevrouw Nellie Verstappen, in Nederweert door velen ‘Nel van de Mulder’ genoemd, maakt sinds ruim een jaar dankbaar gebruik van Tafeltje-dek-je. Drie keer in de week brengen vrijwilligers van Sint Jozef Wonen en Zorg haar een warme maaltijd thuis. “Voor mij is dit gewoon een uitkomst”, vertelt de 95-jarige molenaarsdochter. “Ik heb altijd heel graag zelf gekookt en in het weekend doe ik dat nog steeds. Vroeger kookte ik voor mijn hele gezin en bleef er regelmatig iemand bij ons mee-eten. Daar had ik veel plezier in. De maaltijden van Tafeltje-dek-je zijn prima, en ik ben echt kieskeurig hoor! Samen met mijn dochter vul ik het keuzemenu in. Het zijn altijd 3 gangen. De soep bewaar ik soms voor een ander moment.”

Met de feestdagen is er altijd iets extra’s

Sonja Hoche is vrijwilliger en brengt de warme maaltijden bij de mensen thuis. Sonja: “Steeds meer mensen in Nederweert en Ospel ontdekken deze maaltijdservice. Sommige mensen krijgen iedere dag een maaltijd, maar je kunt ook kiezen voor een paar dagen per week zoals mevrouw Verstappen. Het is ook mogelijk om tijdelijk Tafeltje-dek-je aan te vragen. Bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname. Met Kerstmis is er natuurlijk iets speciaals bij en maken we Tafeltje-dek-je extra feestelijk.”

Deze maaltijdservice ook proberen?

De maaltijden zijn heerlijk warm maar kunnen ook koud gebracht worden. Dan bepaalt u zelf op welk moment u de maaltijd opwarmt. U betaalt € 9,90 per keer. Dit is inclusief bezorgkosten. Wilt u Tafeltje-dek-je aanvragen of een keer proberen? Neem dan contact op met Rian Vestjens van Sint Jozef Wonen en Zorg, telefoon 077 46 67 878 of per e-mail: info@sintjozefwonenenzorg.nl