Actueel

Steun de actie: Een Tovertafel voor Sint Jozef Wonen en Zorg

20 | 02 | 2018

Medewerkers en vrijwilligers van Sint Jozef Wonen en Zorg uit Meijel starten een bijzondere inzamelingsactie. In 120 dagen tijd willen zij geld inzamelen voor een Tovertafel voor de bewoners van het zorgcentrum. Een Tovertafel is een interactief spel, speciaal ontwikkeld voor mensen met dementie. Er worden beelden en figuren op een tafel geprojecteerd die reageren op beweging en aanraking. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat mensen met dementie hier goed op reageren. Een Tovertafel kost € 7.090,00 en dat is veel geld. Dit bedrag willen we samen met iedereen die onze bewoners een warm hart toedraagt, bij elkaar gaan sparen. Sint Jozef biedt voor iedere donatie een mooie tegenprestatie aan.

Online actiepagina en nog veel meer!

Er is een online actiepagina waar de actie nog een keer duidelijk wordt uitgelegd en waar mensen direct kunnen doneren. Spaart u met ons mee en creëert u samen met ons een geluksmoment voor onze bewoners? Alle bijdragen voor de Tovertafel zijn van harte welkom. Met een muisklik op onze actiepagina of op onderstaande afbeelding kunt u gelijk doneren. Bij de receptie in het zorgcentrum staat tevens een collectebus als u liever contant wilt doneren. 

Voorjaarsmarkt op zaterdag 17 maart

Speciaal voor deze actie organiseren wij op zaterdag 17 maart een voorjaarsmarkt. Iedereen is van harte welkom tussen 13.30 en 16.30 uur. Tijdens deze voorjaarsmarkt is er een demonstratie van de Tovertafel! Verder verkopen wij vers gebakken wafels, bloemstukjes, papieren vlinders, lekkere advocaatjes met of zonder slagroom en zijn er allerlei leuke cadeautjes te vinden. Kortom dit wordt een hele gezellige middag!

De Tovertafel past bij Sint Jozef

“De Tovertafel sluit heel mooi aan bij wat wij hier al doen”,  vertelt Corine Remmers directeur/bestuurder van Sint Jozef. “Met het oog op een toename van het aantal bewoners met dementie gaan wij een aantal kleinere huiskamers realiseren. Inmiddels hebben we al drie huiskamers. Medewerkers en vrijwilligers brengen hier met groepjes bewoners een groot deel van de dag door. We weten dat de bewoners van spelletjes houden. De Tovertafel zou hier een prachtige aanvulling op zijn!”