Actueel

Vrijwilligersavond 2017 zeer geslaagd!

09 | 12 | 2017

Wij zijn trots op alle vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor Sint Jozef Wonen en Zorg en onze bewoners. Daarom zijn alle vrijwilligers op donderdag 7 december – tijdens de Nationale Vrijwilligersdag – in het zonnetje gezet. Het was gezellig druk in de mooi versierde d’n Binger in Meijel. Zo’n 180 vrijwilligers hebben genoten van deze avond en het overheerlijke Italiaanse buffet.

“Wat een mooie geslaagde avond”. "Hartelijk dank voor deze fantastische avond”. “Bedankt voor jullie waardering”. “Het was een fijne avond en ik heb genoten van het heerlijke buffet”.

Dit zijn een paar reacties van de geslaagde vrijwilligersavond.

Er waren toespraken. Jubilarissen werden gehuldigd. Maar er werd ook stilgestaan bij de overleden vrijwilligers. Het zangduo Ari-Ja zorgde voor de muzikale omlijsting. Corine Remmers - directeur/bestuurder – heette alle vrijwilligers persoonlijk van harte welkom. Nadat iedereen plaats had genomen aan de feestelijk gedekte tafels, opende coördinator vrijwilligerswerk Liesbeth Leenders de avond met een mooi gedicht.

Samen

'Samen' was de rode draad door de toespraak van Corine Remmers. "We zijn er voor elkaar, we blijven er zijn voor elkaar en doen het SAMEN". Corine Remmers, bedankte alle vrijwilligers voor hun inzet, want zonder vrijwillige inzet is gemeenschapszin een leeg begrip.

En dat de vrijwillige inzet soms tomeloos en langdurig is, blijkt wel uit het feit dat we dit jaar weer een aantal jubilarissen hebben mogen huldigen. Mevrouw Jeanne Smolenaars is 12,5 jaar vrijwilligster bij Groei en Bloei. En mevrouw Mien van Rijt is 12,5 jaar vrijwilligster bij de receptie.

Rollen omgedraaid

Normaal zijn het de vrijwilligers die de medewerkers ondersteunen. Maar deze avond waren de rollen omgedraaid en waren de medewerkers van Sint Jozef Wonen en Zorg gastvrouw of gastheer. Zij stonden klaar om de vrijwilligers in de watten te leggen en te voorzien van een drankje en een hapje. Aan het einde van de avond kregen alle vrijwilligers een kerstpakket uitgereikt.

Vrijwilligerswerk nu en in de toekomst

Ook in de toekomst zijn alle handen waardevol! Corine Remmers nodigt iedereen uit om ook in de toekomst SAMEN een bijdrage te blijven leveren. 

Momenteel werken er ongeveer 220 vrijwilligers voor Sint Jozef Wonen en Zorg. Toch zijn wij altijd op zoek naar extra krachten. Er zijn diverse vacatures voor zowel jong als oud. Ook al heeft u maar een paar keer per jaar tijd, er is altijd een dankbare taak te vinden die bij u past. Kijk hier voor de laatste vacatures op onze website of bel met Liesbeth Leenders, coördinator vrijwilligerswerk, zij is bereikbaar via de receptie van Sint Jozef Wonen en Zorg op het nummer: 077 - 46 67 878.