Quote

“Het is belangrijk dat iedereen zich hier prettig voelt. Gastvrijheid en een gemoedelijke sfeer, daar ligt onze kwaliteit.”

Corine Remmers-van den Hurk, directeur/bestuurder


 

Exposities

Vrijwel doorlopend zijn er binnen ons Zorgcentrum exposities te bezichtigen. Hier kunt u lezen welke expositie op dit moment te bewonderen is in onze Binnentuin en op de etages.

Zomerexpositie van hedendaagse kunst

29 | 05 | 2019

Ieder nieuw seizoen is weer een teken voor vernieuwing, en voor iets ánders dan anders. Een leuke tip: kom kunst kijken in de Binnentuin van Sint Jozef wonen en zorg in Meijel. Wandel eens binnen en geniet van drie verdiepingen keramiek en schilderkunst.

Onze sfeervolle expositieruimte staat garant voor een paar fijne uurtjes genieten van al wat (amateur)kunstenaars uit de wijde omgeving u te bieden hebben.

Door de bijzondere architectuur van het gebouw kunt u de werken van dichtbij maar ook van een afstand bekijken. Koffie en thee staan altijd klaar (tegen een geringe vergoeding). De openingstijden zijn: ma. t/m vr. 9.00-17.00 uur, za. en zo.13.30-17.00.

Vanaf zaterdag 1 juni 2019 t/m zondag 25 augustus 2019 is er een geheel nieuwe expositie geopend met prachtige werken van:

Corrie van den Dries uit Nederweert. Zij exposeert keramiek in de vitrines van de binnentuin.

Aggie Vleeshouwers volgt les bij het RICK te Weert. Ze doet dit al sinds 1996. Daarnaast gaat ze elk jaar in groepsverband één week schilderen in Zuid-Frankrijk.

Annemieke de Haas volgt al sinds 2001 scholing in tekenen en schilderen. Via de Gemeentelijke Academie voor Schone Kunsten te Arendonk in België leerde ze goed technisch tekenen en ook modeltekenen. Ze kan in diverse materialen werken en ze combineert graag verschillende beelden die samen een verhaal vertellen dat door de kijker ingevuld kan worden. Ze doet mee met wedstrijden en schildert soms werk op verzoek.

Inge Baggen volgt het vak tekenen op de kunstacademie te Maasmechelen. Haar passie is om nieuwe technieken te leren en kleuren te leren mengen. Ze kijkt uit naar leerjaar 4 om de vrijheid te krijgen haar eigen ontwerpen op papier te zetten. Ze heeft al heel wat werk gemaakt en soms werkt ze in opdracht.

Lida Linssen-Arendsen is ooit begonnen met het volgen van schilderlessen bij het toen nog geheten Kreato. Bloemen zijn haar favoriet. Het schilderen doet ze in abstracte en vrije vormen, vooral in acryl.

Mathilde Sieben schilderde in het verleden al met acryl, potlood en pastel, maar na lange tijd heeft ze via kunstencentrum het RICK te Weert een nieuwe start gemaakt. Ditmaal via een cursus aquarel. Het transparante en de menging van kleuren vindt ze heel boeiend. Ze combineert soms aquarel met collage of andere methoden. Haar grote inspiratiebron is vakantie. Van eigen foto’s maakt ze vaak haar schilderwerk.

Meer informatie

Bel ons:
(077) 46 67 878

of mail naar:
info@sintjozefwonenenzorg.nl

Meer informatie