Quote

"'Samen in Meijel' kijkt waar u ondersteuning nodig heeft, en creëert sámen met anderen, een stevig netwerk waardoor zelfstandig leven en wonen mogelijk blijft."

 

'Samen in Meijel', elkaar vinden en verbinden

We willen allemaal zelfstandig leven en wonen. Soms lukt dit niet. ‘Samen in Meijel’, ondersteunt kwetsbare dorpsgenoten door verbindingen te maken tussen buurtbewoners en formele en informele organisaties in het dorp en in de buurt. ‘Samen in Meijel’ is een initiatief van Sint Jozef Wonen en Zorg en richt zich op kwetsbare inwoners van Meijel en Neerkant.

Binnen Meijel en Neerkant zien we regelmatig mensen die hulp kunnen gebruiken. Tegelijkertijd zijn er mensen die graag iets voor een ander willen doen maar vaak niet weten wat. Denk bijvoorbeeld aan het ontlasten van een mantelzorger, samen boodschappen doen, het vinden van een gesprekspartner of aan het meedoen aan een activiteit in het dorp als iemand eenzaam is. 

‘Samen in Meijel’ gaat uit van ieders eigen kracht en netwerk. Met als doel dat mensen in staat zijn om zelfstandig te blijven wonen en de regie over hun leven te behouden. 

Hoe werkt het?

De wijkverpleegkundige van ‘Samen in Meijel’ is zichtbaar in het dorp en in de buurt. Zij heeft niet alleen veel contact met de mensen waar zij thuis komt maar ook met dorpsondersteuners, vrijwilligers, en informele  en formele organisaties. Samen met u kijkt zij hoe u op de juiste wijze kunt worden ondersteund. Vaak is het zo dat er binnen uw sociale netwerk of het dorp oplossingen gevonden worden. Het bij elkaar brengen van mensen en organisaties is de kracht van ‘Samen in Meijel’.

Samen kunnen we veel meer dan alleen!

Voor wie en door wie?

'Samen in Meijel' richt zich op alle kwetsbare inwoners. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Of bent u iemand de een helpende hand wilt bieden? Neem dan contact met ons op wij staan u graag persoonlijk te woord.

 

Bekijk hier alvast de brochure

Meer informatie

Voor alle vragen over de zorg belt u het cliëntadviesbureau: (077) 466 7800.
Voor algemene vragen belt u het secretariaat: (077) 466 7878.
Voor tafeltje-dek-je belt u het restaurant: (077) 466 7855.

of mail naar:
info@sintjozefwonenenzorg.nl

Meer informatie