Quote

“De glimlach op iemands gezicht is voor mij de mooiste beloning.”

Vrijwilliger Sint Jozef Wonen en Zorg

Vrijwilligers

Zonder vrijwilligers staat Nederland stil; dat geldt ook voor Sint Jozef. Onze vrijwilligers leveren een wezenlijke bijdrage aan het wel-zijn van onze bewoners/cliënten. De werkzaamheden van vrijwilligers worden niet beloond met geld. Wel met de wetenschap dat je écht iets voor een ander betekent.

Onze bewoners verblijven in toenemende mate op woongroepen van ongeveer 9 bewoners. Hier verblijven mensen met dementie. De –meestal korte, kleinere en meer individuele- activiteiten richten zich vooral op meedoen en beleven. U kunt dan denken aan muziek, lezen, zingen, bewegen aan tafel, wandelen, knutselen, eten voorbereiden, bakken of individuele aandacht zoals het geven van een handmassage. Het zijn hier echt “de kleine dingen die het doen”.

Daarnaast zullen eind 2020 ons Plein en restaurant in gebruik worden genomen. Hier worden grotere activiteiten en activiteiten voor andere doelgroepen georganiseerd. Denk hierbij aan biljarten, kaarten, knutselen, schilderen, optredens. Tevens kan men hier dagelijks (warm) eten. Ook hier zijn vrijwilligers van grote waarde.

Tot slot zijn vrijwilligers van harte welkom bij Tafeltje dek je en vanaf eind 2020 ook op de Dagopvang. Hier verblijven cliënten die nog thuis wonen, maar overdag opvang behoeven.

Aanmelden als vrijwilliger

Bent u geïnteresseerd in vrijwilligerswerk of wilt u uw talenten op een andere manier inzetten voor onze bewoners en gasten?

Neem dan contact op voor een oriënterend gesprek. Hiervoor kunt u terecht bij  Liesbeth Leenders (coördinator vrijwilligers) telefoon (077) 466 7892 of mail naar welzijn@sintjozefwonenenzorg.nl

Liesbeth zal met u bespreken welke vrijwillige taken bij u passen en waar wij uw ondersteuning binnen onze organisatie kunnen inzetten. Mocht u daadwerkelijk vrijwilliger worden dan worden afspraken met u gemaakt en worden deze vastgelegd in een vrijwilligersovereenkomst.

Voordat u als vrijwilliger aan de slag gaat zult mogelijk ook even kennis maken met één van de groepscoördinatoren. De groepscoördinator is het eerste aanspreekpunt voor de vrijwilliger. Naast het regelen van werktijden voor de individuele vrijwilliger of vrijwilligersgroep onderhoudt zij/hij ook de contacten met vrijwilligers onder andere door het houden van begeleiding- of evaluatiegesprekken.

Sint Jozef heeft een verzekering afgesloten voor de uren dat u vrijwilligerswerk bij ons verricht.

Brochure

Speciaal voor onze (nieuwe) vrijwiligers stelden wij de brochure 'Vrijwilligers' samen. Deze kunt u bij ons opvragen door te bellen naar telefoon (077) 466 7878. U kunt de brochure hieronder downloaden en bekijken.


            Vrijwilligers

 

 

 

Meer informatie

Voor alle vragen over de zorg belt u het cliëntadviesbureau: (077) 466 7800.
Voor algemene vragen belt u het secretariaat: (077) 466 7878.
Voor tafeltje-dek-je belt u het restaurant: (077) 466 7855.

of mail naar:
info@sintjozefwonenenzorg.nl

Meer informatie