Quote

“De glimlach op iemands gezicht is voor mij de mooiste beloning.”

Vrijwilliger Sint Jozef Wonen en Zorg

Vrijwilligers

Onze vakkundige medewerkers worden in hun werkzaamheden ondersteund door vrijwilligers. We kunnen wel stellen dat onze organisatie niet zonder deze vrijwilligers kan! De vrijwilligers, en dat zijn er in aantal ongeveer 190, leveren een wezenlijke bijdrage aan het welzijn van onze cliënten. De aandacht die zij kunnen schenken is van grote waarde en verhoogt bovendien de tevredenheid van cliënten. De werkzaamheden van vrijwilligers worden niet beloond met geld. Wel met de wetenschap dat je écht iets voor een ander betekent.

De hulp van vrijwilligers hebben wij hard nodig. Wij bieden natuurlijk alle professionele vormen van zorg, hulp, dienstverlening en activiteiten, maar vaak zit zorg ook in de kleine dingen. Iemand de krant voorlezen, een stukje wandelen in het park of gezellig samen winkelen. Dat zou uw bijdrage kunnen zijn aan onze bewoners en cliënten. Maar ook voor andere activiteiten, zoals onze cliënten voorzien van ‘tafeltje-dek-je’, hebben wij vrijwilligers nodig. Vrijwilligers van Sint Jozef wonen en zorg zijn verzekerd tijdens hun werkzaamheden bij onze organisatie.

Aanmelden als vrijwilliger

Bent u geïnteresseerd in vrijwilligerswerk bij Sint Jozef wonen en zorg? Neem dan contact op voor een oriënterend gesprek. Hiervoor kunt u terecht bij  Liesbeth Leenders, coördinator vrijwilligers, telefoon (077) 466 7892 of mail naar welzijn@sintjozefwonenenzorg.nl. Zij is het eerste aanspreekpunt voor vrijwilligers. Sint Jozef wonen en zorg heeft een eigen vrijwilligersbeleid dat wij tijdens dit gesprek graag aan u toelichten. In overleg zullen we kijken welke vrijwillige taken bij u passen en waar wij uw ondersteuning binnen onze organisatie kunnen inzetten. Mocht u daadwerkelijk vrijwilliger worden van onze organisatie dan zal Liesbeth Leenders samen met u afspraken maken hierover en deze vastleggen in een vrijwilligersovereenkomst.

Voordat u als vrijwilliger aan de slag gaat zult kennis maken met één van de groepscoördinatoren. De groepscoördinator is het eerste aanspreekpunt voor de vrijwilliger. Naast het regelen van werktijden voor de individuele vrijwilliger of vrijwilligersgroep onderhoudt hij ook de contacten met vrijwilligers onder andere door het houden van begeleiding- of evaluatiegesprekken.

Brochure

Speciaal voor onze (nieuwe) vrijwiligers stelden wij de brochure 'Vrijwilligers' samen. Deze kunt u bij ons opvragen door te bellen naar telefoon (077) 466 7878. U kunt de brochure hieronder downloaden en bekijken.


            Vrijwilligers

 

 

 

Meer informatie

Voor alle vragen over de zorg belt u het cliëntadviesbureau: (077) 466 7800.
Voor algemene vragen belt u het secretariaat: (077) 466 7878.
Voor tafeltje-dek-je belt u het restaurant: (077) 466 7855.

of mail naar:
info@sintjozefwonenenzorg.nl

Meer informatie